Kieft fileert aanvaller Kane: "Een parodie op een spits"

9 juli 2016, 10:54

Geen goed woord heeft Wim Kieft over voor Harry Kane, die met Engeland een modderfiguur sloeg op het EK in Frankrijk. De spits speelde een zeer matig toernooi en volgens Kieft ligt dat aan de beperkte kwaliteiten van de speler van Tottenham Hotspur.

"Harry Kane is een parodie op een spits, zo simpel is het", schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. "Hij heeft een aardig schot uit stand, maar geen individuele actie, is niet sterk in de lucht en dan neemt hij ook nog de corners. Een aanfluiting", briest Kieft over Kane, die bij Tottenham waarschijnlijk concurrentie krijgt van Vincent Janssen.

Op Italië-spits Graziano Pellè, die op weg is naar China, is de voormalig international ook kritisch. "Hij blijft ook beperkt, een redelijk aanspeelpunt met zijn fysiek, maar verder… Wij vinden hem in Nederland heel wat omdat hij hier bij Feyenoord heeft gevoetbald, maar ik het buitenland staan ze niet op de banken. Soms heb ik het idee dat hij er zelf in is gaan geloven. Maar als je dan zijn penalty tegen Duitsland ziet. Met die gebaartjes en dan missen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen