Nouri en Bergwijn genieten: "We kunnen het EK winnen"

12 juli 2016, 16:31

Oranje onder 19 beleefde dinsdag een puike start op het Europees kampioenschap in Duitsland. De manschappen van bondscoach Aron Winter won in Ulm met 1-3 van Kroatië. De uitblinkers aan Nederlandse zijde waren Abdelhak Nouri en Steven Bergwijn.

Bergwijn zorgde eerst met een kopbal voor de openingsgoal, Nouri had met een geniale hakbal een geweldig aandeel bij de 0-2 van Sam Lammers. "Ik zag Sam vanuit mijn ooghoek in een flits vrijstaan. Ik probeerde de bal daar gewoon met zoveel mogelijk gevoel neer te leggen. Gelukkig wist hij hem af te maken", glimlacht Ajacied Nouri voor de camera van OnsOranje.

Na de 1-2 van Kroatië en een rode kaart voor Oranje onder 19 besliste Bergwijn het duel met een fraaie en lange solo. "Dat was fantastisch", aldus Bergwijn. "Het was ook echt een heerlijk moment. We kwamen met tien man te staan en dan is het altijd inzakken en wachten op zo'n moment. Die kwam er uiteindelijk en de bal ging er gelukkig in", aldus Bergwijn.

De vleugelaanvaller heeft vertrouwen in de Nederlandse talentenploeg. "Ik heb al vanaf het begin gezegd dat we een fantastisch team hebben. Als wij gewoon ons ding doen en iedereen top is, dan kunnen wij gewoon het toernooi winnen", schat Bergwijn in.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen