Motie van Amsterdamse partij tegen 'Feyenoorder' De Wolf

12 juli 2016, 22:19

Minister Asscher van sociale zaken en werkgelegenheid heeft voormalig profvoetballer en oud-Feyenoorder John de Wolf aangewezen als ouderenambassadeur, maar de Amsterdamse Partij van de Ouderen wil zich niet laten vertegenwoordigen door De Wolf. Er is opvallend genoeg zelfs een motie ingediend bij het college.

Partijvoorzitter Wil van Soest wil niet dat De Wolf een jaar lang ambassadeur wordt van de ouderen. "Wij Amsterdammers laten ons liever niet door een oud-verdediger van Feyenoord vertegenwoordigen", schrijft de voorzitter volgens het Algemeen Dagblad namens de Amsterdamse Partij van de Ouderen in de motie, die woensdag of donderdag door de gemeenteraad behandeld zal worden.

De Wolf krijgt de taak om werkloze ouderen van boven de vijftig te adviseren en te ondersteunen in de zoektocht naar een baan. Het college betreurt de motie van de Amsterdamse ouderenpartij. "Het college brengt graag in herinnering dat de grootste voetballer die Amsterdam ooit heeft voortgebracht ook bij voornoemde club gespeeld heeft."

Richard de Mos, woordvoerder van de Partij van de Ouderen, stelt dat het niet te serieus genomen moet worden. "Dat over Feyenoord is natuurlijk een beetje met een knipoog. Het gaat ons erom dat de ouderenambassadeur een groot netwerk in Amsterdam heeft. John de Wolf is een prima kerel, maar we willen liever een lokale ouderenambassadeur", stelt De Mos, die zegt dat de Amsterdamse ouderenpartij dus liever iemand uit de regio wil.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen