Kip maakt daags na transfer debuut tegen Liverpool

13 juli 2016, 23:42

De Engelse voetbaldroom van Ricardo Kip heeft een bijzonder mooi begin gekend. De 24-jarige middenvelder tekende dinsdag een contract bij Fleetwood Town, dat uitkomt op het derde niveau en Engeland, en heeft woensdag al zijn debuut gemaakt voor zijn nieuwe club. Met Fleetwood verloor hij een oefenwedstrijd tegen Liverpool met 0-5.

De oud-speler van Almere City FC speelde tegen de topclub de tweede helft mee. Zijn ploeg stond bij rust slechts met 0-1 achter, maar na de pauze liepen de mannen van Jürgen Klopp uit naar een ruime zege. Kip was in de slotfase nog dicht bij een eretreffer, maar doelman Adam Bogdan keerde zijn inzet.

De middenvelder scoorde afgelopen seizoen vijftien keer in 33 Jupiler League-wedstrijden. Dinsdag maakte hij transfervrij de overstap naar Fleetwood Town.