Toplanden vanaf 2018 wellicht naar lucratieve China Cup

14 juli 2016, 10:58

De internationale voetbalkalender wordt waarschijnlijk nog een stukje voller. Om het Chinese voetbal een boost te geven wordt er namelijk een toernooi georganiseerd, waarbij het gastland de degens kruist met de beste voetballanden uit de andere continenten.

De beste landen uit Europa, Zuid-Amerika en Noord-Amerika zullen afreizen naar Azië voor de zogeheten China Cup, die tussen 9 en 16 januari georganiseerd zal worden in Nanning. Eerst wordt het nog een Aziatisch gevecht, maar organisator Wanda Group hoopt vanaf 2018 de hoogst genoteerde landen op de FIFA-ranking te kunnen verwelkomen. In de toekomst hopen de Chinezen acht landen uit andere continenten te kunnen begroeten.

De Aziatische voetbalbond en de wereldvoetbalbond FIFA moeten nog wel groen licht geven voor de China Cup. Het lucratieve toernooi moet een nieuwe stap zijn voor het Chinese voetbal, waar de afgelopen tijd met miljoenen euro's gesmeten wordt om de komst van topspelers te realiseren. Spelers als Hulk, Ramires, Alex Teixeira, Jackson Martinez, Gervinho en Graziano Pellè streken al neer in China.

China hoopt in 2026 het WK te mogen organiseren en wil voor 2050 tot de absolute wereldtop van het voetbal behoren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen