'Symbool voor het Twente van nu' tekent voor drie jaar

14 juli 2016, 14:29

Zoals verwacht blijft Stefan Thesker voor FC Twente spelen. De 25-jarige centrale verdediger werd het afgelopen halve seizoen al gehuurd van Greuther Furth en maakt nu definitief de overstap naar de Tukkers. De Duitser tekent een contract voor drie seizoenen in de Grolsch Veste.

"Ik ben heel blij dat ik kan blijven bij FC Twente. Dat is altijd mijn intentie geweest", zegt de dolblije Thesker, oud-speler van 1899 Hoffenheim, Hannover 96 en Greuther Furth, op de website van zijn nieuwe werkgever. "In het half jaar dat ik hier heb gespeeld heb ik ontzettend veel meegemaakt, ook op persoonlijk vlak. Het was fijn om maandag weer bij de selectie aan te sluiten. Met mijn ervaring wil ik bij FC Twente graag een leidersrol op me nemen."

"We zijn blij dat we Stefan hebben kunnen behouden", vult technisch directeur Ted van Leeuwen aan. "Hij heeft vorig seizoen laten zien centraal achterin en op de backpositie een aanwinst voor onze defensie te zijn. Stefan is wat mij betreft de verbeelding van FC Twente. Wat hem is overkomen, hoe hij daarmee is omgegaan en zich heeft teruggeknokt, staat symbool voor het FC Twente van nu."

Waar Thesker en Van Leeuwen op doelen, is het feit dat de verdediger na een lange afwezigheid door een tumor als invaller zijn comeback maakte met twee treffers tegen AZ.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen