Chelsea kaapt belangrijke Kanté weg bij Leicester City

16 juli 2016, 16:14   Bijgewerkt: 16 juli 2016, 16:46

Het is officieel:

€4.2M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/n-golo-kante">N'Golo Kanté maakt de overstap van Leicester City naar Chelsea. Beide clubs maken zaterdagmiddag melding van de transfer, waar naar verluidt veertig miljoen euro mee gemoeid is. De kleine Franse controleur heeft in Londen een contract gesigneerd voor maar liefst vijf seizoenen.

In het geweldige Premier League-seizoen van Leicester City behoorde Kanté samen met Jamie Vardy en Riyad Mahrez tot de grote sterren van de kampioensploeg. De kleine Fransman, die deze zomer nog actief was op het EK, was met geweldige tackles, passing en loopvermogen een ware sensatie in de Engelse competitie. Zijn uitstekende spel heeft hem nu dus een transfer naar de Londense topclub opgeleverd.

"Ik ben zo blij dat ik bij één van de beste clubs van de wereld heb getekend", spreekt de 25-jarige Fransman op de clubwebsite. "Dit is een droom die uitkomt voor mij. De aanbieding om met Antonio Conte te werken en met de beste spelers te spelen kon ik niet afslaan. Ik heb zin om mijn ploeggenoten te ontmoeten en ik wil er een prachtig seizoen van maken."

Kanté speelde maar één seizoen voor Leicester, dat hem in 2015 overnam van SM Caen. De middenvelder is de tweede zomeraanwinst van Chelsea, dat eerder al Michy Batshuayi presenteerde.

 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen