"Upgrade voor jeugd moet nu zichtbaar worden in PSV 1"

17 juli 2016, 09:07

Drie jaar geleden zorgde PSV voor een schoonmaak en een upgrade in de jeugdopleiding en dat lijkt zijn vruchten af te werpen. Zo zijn de Eindhovenaren bij het huidige EK voor nationale jeugdteams de hofleverancier voor Oranje onder 19, dat maandag de laatste groepswedstrijd speelt tegen Frankrijk. Na een zege op Kroatië (3-1) en een verlies tegen Engeland (2-1) is een gelijkspel genoeg om door te gaan.

Van de basiself van de Nederlandse talentenploeg spelen er maar liefst vijf spelers bij PSV: aanvallers Kenneth Paal, Sam Lammers, Steven Bergwijn, middenvelder Laros Duarte en doelman Yanick van Osch. Tenslotte zit Jurich Carolina nog op de reservebank. Een mooi signaal, vindt hoofd jeugdopleiding Art Langer van PSV. "Maar het geeft pas écht voldoening als zij straks allemaal bij ons in het stadion lopen", zegt hij in De Telegraaf.

Toch kan Langeler er niet omheen: de PSV-jeugd zit in de lift. "De veranderingen in de laatste jaren, waarin we vooral de kwaliteit en kwantiteit van de trainers- en scoutingsstaf bij de jeugd flink omhoog hebben gebracht, zouden volgens ons idee het komende jaar ook zichtbaar moeten worden in ons eerste elftal", schat de hoofd jeugdopleiding in.

Steven Bergwijn (foto) is tot dusver het verst in zijn ontwikkeling, vindt Langeler. "Hij is klaar om in PSV 1 te spelen en dat gaat hij ook doen komend seizoen. Hij had normaal nu bij onze A-selectie gezeten, maar is op dit EK omdat we het hoge niveau - dat we nu zien - fantastisch vinden voor de ontwikkeling van onze talenten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen