Van Hooijdonk: nog steeds zelfde mening over Van Persie

17 juli 2016, 15:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is algemeen bekend dat Pierre van Hooijdonk en Robin van Persie niet de beste vrienden van elkaar zijn.  Dat komt door een incident tijdens het WK 2014, toen Van Hooijdonk als televisieanalyticus kritiek leverde op de toenmalige spits van het Nederlands elftal. De twee hebben het nog steeds niet bijgelegd.

Tijdens het WK was Van Hooijdonk niet al te positief over Van Persie, vervolgens in een interview met Jack van Gelder zei dat 'Pierre maar beter kon gaan golfen'. Van Hooijdonk noemde zijn oud-team genoot (bij Feyenoord) in het conflict een 'klootzak', maar heeft daar geen spijt van. Dat geeft hij aan in een interview met het Engelse voetbalmagazine FourFourTwo.

"Ik heb dat woord in de mond genomen, maar wel in een bepaalde context", blikt Van Hooijdonk terug. "Ik analyseerde wedstrijden tijdens het WK en vond dat Van Persie geen best toernooi speelde. Hij scoorde op geweldige wijze tegen Spanje, maar speelde niet zo goed als bij Manchester United in het kampioensjaar 2012/2013. Hij vond blijkbaar dat hij een geweldig toernooi speelde en deelde vervolgens een sneer aan mij uit in een interview. Dat beviel me niet, waardoor ik dat woord heb gebruikt."

"Ik zei toen alleen maar wat ik op dat moment dacht, maar deze gedachte is nog niet veranderd", aldus Van Hooijdonk. "Ik vind dat het allemaal meer over hem zegt dan over mij. Hij was een fantastisch talent en een van de beste spelers op 18-jarige leeftijd, maar dat wil niet zeggen dat je je kan gedragen alsof je meerdere jaren de beste bent geweest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen