Utrecht verwelkomt WK-finalist Braafheid op trainingsveld

Ger
18 juli 2016, 15:09

Edson Braafheid traint de komende weken mee met FC Utrecht. De 33-jarige verdediger krijgt van zijn oud-werkgever de kans om zijn conditie op peil te houden. Hij is transfervrij nadat het Italiaanse Lazio deze zomer afscheid van hem nam.

Vanaf 2003 was Braafheid vier seizoenen lang een vaste waarde in het elftal van FC Utrecht. Hij speelde 82 wedstrijden in het shirt van de Domstedelingen. Via FC Twente, Bayern München, Celtic en 1899 Hoffenheim kwam de linksback in 2014 bij Lazio terecht. Braafheid werd in de Italiaanse hoofdstad geen onomstreden basiskracht en moest uiteindelijk vertrekken.

"Vanuit zijn verleden bij FC Utrecht willen wij Edson de mogelijkheid geven om aan zijn conditie te werken", zegt trainer Erik ten Hag op de clubwebsite. "Ik ken Edson vanuit onze gezamenlijke tijd bij FC Twente. Hij kent de wetten van het topvoetbal. Voor ons is het een mooie gelegenheid Edson te herontdekken."

Braafheid reikte tussen 2009 en 2011 tot tien interlands. Als invaller deed hij zes jaar geleden mee met Oranje in de verloren WK-finale tegen Spanje in Zuid-Afrika.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen