Oranje onder 19 geslacht: "We zijn een paar dwergen"

18 juli 2016 – De uitgangspositie van Oranje onder 19 was prima voor het duel met Frankrijk op het EK, maar het ging maandagmiddag helemaal mis voor de ploeg van Aron Winter. De Nederlandse talenten werden op alle fronten afgetroefd en op de 5-1 nederlaag viel weinig af te dingen. Na afloop toonde middenvelder Jari Schuurman zich uiterst kritisch.

Oranje onder 19 geslacht: "We zijn een paar dwergen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Nederland had aan een gelijkspel in het laatste groepsduel voldoende om de halve finale te halen, maar slaagde hier dus niet in.  "Dit is een schandalige vertoning", spraak Schuurman tegen Ons Oranje. "We beginnen heel slecht. We wilden geen vroege tegengoal krijgen, want we hadden aan een gelijkspel genoeg. Je krijgt snel twee tegengoals, dan waarna we op 1-2 kwam. Dan stap je de tweede helft in en is het gelijk weer helemaal kut."

Oranje moest het voornamelijk op fysiek gebied afleggen tegen de Fransen. "In zo'n wedstrijd moet je alles geven. Als zij twee keer zo fysiek zijn, moeten wij maar twee keer zo snel lopen en twee keer zo hard werken. Het was hem niet vandaag", zegt Schuurman, die zag dat zijn ploeg veel minder kracht had dan Frankrijk. "Ik ben met mijn 1 meter 81 een van de groteren. Dat is gewoon bizar, ook als je kijkt naar het buitenlandse voetbal. Wat dat betreft zijn we een paar dwergen. We moeten een inhaalslag maken", besluit de middenvelder, die dit seizoen op huurbasis voor Willem II speelt.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd