De Graafschap haalt Utrecht-doelman als vervanger van Jurjus

19 juli 2016, 19:03

Filip Bednarek is in Doetinchem de opvolger van Hidde Jurjus. De Graafschap neemt de Poolse goalie transfervrij over van FC Utrecht. Onlangs verloren de Doetinchemmers de talentvolle Jurjus aan landskampioen PSV.

Bednarek moet nog wel eerst de medische keuring doorstaan, maar zal daarna een contract voor twee seizoenen ondertekenen. Bednarek (23) kwam op zijn zestiende naar Nederland om in de jeugdopleiding van FC Twente te spelen. Het lukte de goalie niet om daar door te breken, waarna hij in 2015 overstapte naar FC Utrecht.

Aan het einde van afgelopen seizoen was Bednarek de vervanger van de geblesseerde Robbin Ruiter. Zo stond hij onder meer op doel tijdens de finale van de KNVB beker. "Na het vertrek van Jurjus naar PSV, hebben we direct geschakeld. Met Filip halen we weer een goede doelman binnen", vertelt manager voetbalzaken Peter Hofstede.

"Inmiddels heeft hij ook ruim veertig wedstrijden betaald voetbal in de benen, waaronder een bekerfinale. Filip heeft ambities, net als wij. We zijn blij dat hij voor De Graafschap heeft gekozen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen