Fiasco voor Oranje onder 19: "Dit is heel pijnlijk"

22 juli 2016, 08:55

In een krankzinnige wedstrijd trok Oranje onder 19 donderdag tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland aan het kortste eind. Nadat de wedstrijd in 3-3 was geëindigd, gingen de Nederlanders bij de strafschoppenserie kopje onder. Door de nederlaag in de play-off is Oranje niet present op het WK onder 20 van komend jaar in Zuid-Korea. Aanvoerder Abdelhak Nouri kan het maar amper bevatten.

"Zij komen op voorsprong, wij komen op voorsprong, gelijke stand. Dan ga je met strafschoppen onderuit, dat is pijnlijk. Helemaal als je zelf ook nog een penalty mist", zegt Nouri tegen Ons Oranje. De Ajacied kon Oranje naar de winst schieten in de penaltyreeks, maar de technicus faalde van elf meter. Omdat daarna Michel Vlap ook miste, maakte Duitsland het karwei af.

"We hebben het veel beter gedaan dan in de vorige wedstrijden", blijft Nouri positief. "We hebben echt hard voor elkaar gewerkt. Het is alleen jammer dat we onszelf niet hebben beloond. Ook dit hoort bij je carrière, je wint niet altijd." Ook Sam Lammers, die voor de 3-3 tekende in de wedstrijd, is teleurgesteld. "We hadden er alle vertrouwen in dat we de penalty's zouden winnen. We trainden erop. In de wedstrijd moet het gebeuren, maar iedereen had er vertrouwen in dat-ie hem binnen zou schieten. Dat kun je niet bepalen. Ik ben trots op de ploeg, met penalty's kan het alle kanten op vallen. Het is gewoon balen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen