Schilder zoekt nieuwe club: "Frustratie wegspelen"

22 juli 2016, 11:30

Op het middenveld spelen, dat is wat Robbert Schilder na zware seizoenen bij FC Twente weer wil gaan doen. De veelzijdige speler was in Enschede de laatste tijd voornamelijk linksback en daar was hij niet blij mee. Bij een nieuwe club wil hij zich weer richten op de middenlinie, zo laat hij weten.

Schilder is transfervrij na zijn vertrek bij Twente, waar hij de waardering miste. "De laatste wedstrijden bij FC Twente heb ik door omstandigheden weer op het middenveld gespeeld. Ik voelde het plezier terugkomen. Maar op de trainingen kwamen jongens naar me toe: "Zo, je speelde wel goed. Heb je vaker op het middenveld gespeeld? Dat deed toch een beetje pijn", zegt Schilder tegen VI.

"Al die jaren die ik op het middenveld heb gespeeld, leken ineens niet meer te bestaan. Ik weet dat die gasten nog jong zijn, maar toch... Heb ik daar nou meer dan 250 wedstrijden in de Eredivisie voor gespeeld? Voor deze waardering?, denk ik dan. Ik moet het ook niet overdrijven. Als ik ze in de Champions League zie bikkelen, dan denk ik: Jeetje, wat stel ik weinig voor, hè? De Champions League is heerlijk ontnuchterend. En als ik ingrijpend nieuws hoor, realiseer ik me weer hoe onbelangrijk ik ben. Dat vind ik mooi."

Schilder gaat nu op zoek naar een nieuw avontuur. "Het buitenland zie ik wel zitten, maar landen als China of Oekraïne hoeven voor mij niet. Het zou mooi zijn als ik een belangrijke middenvelder kan worden in de Eredivisie, laten zien wat ik in me heb. Die frustratie wegspelen. Ik heb het gevoel dat ik iets heb recht te zetten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen