"PAOK heeft fysiek sterk, maar beetje traag centrum"

25 juli 2016, 09:37

In de aanloop naar de Champions League-ontmoeting met Ajax speelde PAOK Saloniki oefenwedstrijden tegen FC Twente (2-0 winst) en Apolon Limassol (1-1). Tonny Bruins-Slot zat als scout van Ajax als aandachtig toeschouwer op de tribune tijdens deze duels.

In gesprek met De Telegraaf analyseert Bruins-Slot de Griekse tegenstander van Ajax in de derde voorronde van de Champions League. "Ze spelen 4-3-3 met snelle buitenspelers en hebben een grote spits als aanspeelpunt", doelt hij op Stefanos Athanasiadis. "PAOK beschikt over een fysiek sterk centrum, een beetje traag", aldus de Ajax-analist.

Met de snelle Garry Mendes Rodrigues, een Nederlandse Kaapverdiaan, moet volgens Bruins-Slot rekening worden gehouden. "Hij speelt een beetje theatraal, gaat snel liggen, omdat hij rond het zestienmetergebied vrijetrappen 'zoekt'. Ze hebben Diego Biseswar aangetrokken en Jairo is een vleugelspits. Dat zijn gevaarlijke aanvallers", weet Bruins-Slot, die benadrukt dat Ajax het doel schoon moet houden in de heenwedstrijd. "Het is dinsdag heel belangrijk dat Ajax geen goals tegen krijgt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen