Allardyce: "Gaat niet meer om potentie, maar om realiteit"

25 juli 2016, 14:44

Na een perfecte kwalificatiereeks maar een desastreus EK 2016 is Engeland toe aan nieuw elan. De vandaag (maandag) gepresenteerde Sam Allardyce krijgt de taak om de dolende Three Lions omhoog te helpen. De opvolger van de vertrokken Roy Hodgson beseft dat het een prachtige uitdaging is, maar dat er ook veel druk bij de klus komt kijken.

Allardyce wist Sunderland afgelopen seizoen te behouden voor de Premier League en krijgt nu de opdracht om zich met Engeland te plaatsen voor het WK 2018 in Rusland. "Dit is de grootste uitdaging in mijn lange carrière. Hopelijk kan ik net zo succesvol worden als in de rest van mijn loopbaan", aldus de nieuwe Engelse bondscoach. "Het werken met de beste spelers van Engeland vind ik prachtig. Ik heb al eerder met echte toppers te maken gehad, bijvoorbeeld met Fernando Hierro, Youri Djorkaeff, Jay Jay Okocha, Gary Speed, Nicolas Anelka en Michael Owen."

Het is nog niet duidelijk of Wayne Rooney de aanvoerder van Engeland zal blijven onder het bewind van Allardyce. De manager had het liever over de weg naar zijn nieuwe functie. "Ik heb in Engeland nog weinig in de top meegedaan, maar heb veel clubs gered in de degradatiezone. Dat is niet zo groot als het winnen van prijzen, maar is wel een knappe prestatie", aldus de opvolger van Hodgson.

Allardyce zei tijdens zijn presentatie verder dat hij hoopt dat de winterstop weer geherintroduceerd wordt in de Premier League. "Dat is de moeilijkste periode om de spelers doorheen te slepen", vindt de manager, die verder nog een belangrijke afsluitende boodschap heeft. "Het gaat nu niet meer om de potentie, maar om de realiteit. We moeten nu opstaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen