Petersen gaat voetbalacademie Vitesse leiden

26 juli 2016, 11:03

Edwin Petersen is door Vitesse aangesteld als het nieuwe hoofd van de Voetbal Academie. De 47-jarige Brabander is afkomstig van de KNVB, waar hij onder meer trainer van Oranje onder 16, assistent-trainer bij Oranje onder 19 en manager talentontwikkeling was. De opvolger van de naar sc Heerenveen vertrokken Gerry Hamstra tekent voor drie seizoenen.

Petersen bekleedde diverse functies bij de KNVB en werkte in het verleden ook in de jeugdopleiding van PSV en als assistent-trainer en hoofd jeugdopleiding bij het Canadese FC Edmonton. Hij is zeer te spreken over zijn nieuwe uitdaging. "In de gesprekken met Vitesse viel gelijk op dat de manier van voetballen en de manier van werken in de organisatie is verankerd. De club heeft goed voor ogen hoe Vitesse moet spelen en hoe spelers en trainers zich moeten ontwikkelen om bij te dragen aan de resultaten. Op dat fundament wil ik verder borduren. Daarnaast probeer ik, met mijn ervaring, de veelal jonge jeugdtrainers verder te laten ontwikkelen."

Technisch directeur Mo Allach ziet de komst van Petersen als een nieuwe stap in de ontwikkeling van de jeugdopleiding, zo zegt hij op de clubwebsite. "De organisatie, visie en structuur van de voetbalacademie staat. We willen de ingezette koers nu verder uitdiepen. Edwin wordt daarbij een belangrijke schakel. Eén van de focuspunten wordt om de trainers verder te laten ontwikkelen in de trainingsleer en –methodiek. Wij kijken uit naar de samenwerking met Edwin, die door zijn jarenlange staat van dienst ook over een uitgebreid netwerk beschikt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen