Juventus weekt dure Higuaín eindelijk los bij Napoli

Ger
26 juli 2016, 18:56   Bijgewerkt: 26 juli 2016, 19:07

De megatransfer van Gonzalo Higuaín naar Juventus is beklonken. De kampioen van de Serie A neemt de 28-jarige Argentijn voor 90 miljoen euro over van Napoli. Juventus maakt het bedrag in twee termijnen over. Higuaín werd afgelopen seizoen topscorer van de Serie A met 36 doelpunten.

De overgang van de topschutter hing al weken in de lucht. Met de afkoopsom van 90 miljoen is Higuaín, die in Turijn voor vijf seizoenen tekende, de op twee na duurste speler ooit, na het Real Madrid-duo Gareth Bale en Cristiano Ronaldo. Met de transfer lijkt Juventus een voorschot te nemen op de te ontvangen miljoenen van de aanstaande overstap van Paul Pogba naar Manchester United. De Franse middenvelder vertrekt mogelijk voor 125 miljoen euro naar Old Trafford.

Higuaín werd in 2007 voor twaalf miljoen door Real Madrid weggekaapt bij River Plate. In de zomer van 2013 werd hij verkocht aan Napoli. Supporters van de club uit Napels lieten de afgelopen dagen blijken boos te zijn op het naderende vertrek van Higuaín naar Juventus. Krantenpagina's met zijn foto werden in de prullenbak gegooid, poppetjes met zijn gelijkenis door de wc gespoeld en shirtjes met zijn naam achterop in brand gestoken.

Juventus toont zich deze zomer actief op de transfermarkt. Eerder werd AS Roma, een andere concurrent in de Italiaanse titelstrijd, al verzwakt door de overname van middenvelder Miralem Pjanic.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen