Voorzitter Napoli trapt na: "Higuaín is een verrader"

27 juli 2016, 10:27

De megatransfer van Gonzalo Higuaín van Napoli naar Juventus werd dinsdagavond in kannen en kruiken gestoken. De regerend kampioen van Italië heeft de 28-jarige Argentijn voor het monsterbedrag van 90 miljoen euro overgenomen van de concurrent uit Napels. Zijn overstap wordt Higuaín allesbehalve in dank afgenomen. Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis is woedend.

De president van de Partenopei steekt zijn scherpe mening over de Argentijnse spits niet onder stoelen of banken. "Hij is een verrader, zonder te overdrijven!", roept De Laurentiis na de ellenlange transfersoap in gesprek met de Corriere dello Sport. "Sommige mensen vinden dat het spreken over verraden te ver gaat, maar ik denk er anders over. Dat is in deze situatie is echt niet overdreven. Hier is sprake van verraad en ondankbaarheid."

Juventus maakte gebruik van de afkoopclausule in het Napolitaanse contract van Higuaín. "Een half uur nadat we die intentie van Juventus te horen kregen, begonnen we al met het uitstippelen van onze toekomstplannen. We wisten al een tijdje, sinds de uitlatingen van de broer en zaakwaarnemer van Higuaín, dat we rekening moesten houden met een vertrek van hem. Maar we hadden het echt niet verwacht", geeft De Laurentiis aan. "Ook niet dat hij zijn drie jaar bij Napoli zo zou uitwissen."

Ook Juventus moet het ontgelden bij de voorzitter van Napoli. "Ik had dit niet verwacht van deze club. Het klopt dat er een clausule in het contract stond en dat er daarom formeel gezien geen overtreding is gemaakt, al werd de medische keuring in het geheim uitgevoerd. Maar het blijkt wel weer dat het voetbal meedogenloos is. Sentimenten worden niet gerespecteerd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen