Kuyt wil winnen: "Nooit zeggen dat iets onrealistisch is"

Ger
29 juli 2016, 17:16

Dirk Kuyt hoopt zondag tegen PSV in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal een mooie serie voort te zetten. De 36-jarige aanvoerder van Feyenoord kan zich voor het zesde jaar op rij van eremetaal verzekeren.

"Ik heb de laatste vijf seizoenen een prijs gewonnen. Het is mooi dat we nu aan het begin van het seizoen meteen weer kans maken op een prijs", aldus Kuyt op de website van Feyenoord. "Vorig seizoen hebben we in de beker laten zien dat we tot veel in staat zijn. In de competitie hebben we het tijdens één periode laten afweten. Dat willen we dit seizoen verbeteren." De routinier beseft wel dat de Rotterdammers voor een lastige klus staan. "PSV heeft vorig seizoen laten zien de terechte kampioen te zijn. Ze hebben een uitgebalanceerde ploeg, die bovendien redelijk intact is gebleven. Wij moeten laten zien dat we klaar zijn om de strijd met hen aan te gaan."

De Johan Cruijff Schaal is dit seizoen een van de vier prijzen waar Feyenoord voor in de race is. Kuyt: "De kans dat we ze alle vier winnen, is klein, maar we moeten er wel voor gaan. We streven naar het maximale. Hoe realistisch dat is geweest, zullen we later zien. Tijdens het WK in 2014 zei Louis van Gaal ook dat we wereldkampioen gingen worden. Dat lukte nog bijna ook, terwijl vrijwel niemand dat verwachtte. Je moet dus nooit zeggen dat iets onhaalbaar of onrealistisch is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen