Kuyt emotioneel door Cruijff: "Legendes zijn onsterfelijk"

30 juli 2016, 11:28

Vrijdag poseerden Dirk Kuyt, Giovanni van Bronckhorst, Luuk de Jong en Phillip Cocu in Zeist gebroederlijk met de Johan Cruijff Schaal, in aanloop naar de wedstrijd van zondag. Voor Kuyt was het poseren naast het beeld van de overleden Johan Cruijff erg bijzonder.

"Dit maakt emoties los", zegt de aanvoerder van Feyenoord in Telesport. "Het is al weer een aantal maanden geleden dat Cruijff is overleden. Maar je hebt het gevoel dat hij er nog altijd is, omdat hij een legende is en legendes zijn feitelijk onsterfelijk. Op een moment als vandaag word je er weer mee geconfronteerd en merken we alle vier dat het heftig is dat hij er niet meer is."

De aanvaller koestert warme herinneringen aan Cruijff, die rondom de WK's van 2010 en 2014 positieve woorden over had voor Kuyt. Hij zei onder meer dat een team geen succes kan hebben zonder een type Dirk Kuyt. "De dingen die hij over mij heeft gezegd waren zo mooi. Daarmee heeft hij me toen ook geraakt. Ik heb die woorden thuis bewaard", vertelt Kuyt. "Normaal boeit het me niet zo wat mensen allemaal over me roepen, goed of slecht. In dit geval was het Cruijff, met wie ik later ook nog eens samen op de golfbaan stond."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen