Vitesse buigt voor Newcastle, Twente gelijk tegen Turken

30 juli 2016, 18:16

Vitesse heeft de oefenwedstrijd tegen Newcastle United met 3-2 verloren. De Championship-club stond bij rust al met 3-0 voor tegen de Arnhemse ploeg, die in het tweede bedrijf nog wel terug kwam tot 3-2.

Ritchie bracht Newcastle in de 22ste minuut via het been van Leerdam op voorsprong. Gayle en Colback waren nog voor de doelwissel ook trefzeker voor de Engelse club. Nathan en Kashia brachten Vitesse in het eerste kwartier van de tweede helft terug tot 3-2, maar daar bleef het vervolgens bij. Ricky van Wolfswinkel maakte na ruim een uur spelen zijn rentree in het shirt van Vitesse.

FC Twente speelde tegen het Turkse Konyaspor met 1-1 gelijk. Hakim Ziyech miste in de 59ste minuut een strafschop, maar tekende drie minuten later uit een vrije trap alsnog voor de 1-0. Konyaspor kwam in de slotfase langszij. Ook de Turken misten een strafschop, maar Rangelov trapte raak in de rebound.

Roda JC Kerkrade speelde met 0-0 gelijk tegen Birmingham City, ADO Den Haag versloeg Iraklis Saloniki met 1-0. Edouard Duplan maakte in de 23ste minuut het verschil voor de Haagse formatie.