KNVB denkt aan andere opzet Johan Cruijff Schaal

1 augustus 2016, 19:08

De Johan Cruijff Schaal, de strijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar, vormt al jaren de officiële opening van het nationale clubseizoen. Echt leven doet de wedstrijd echter niet en daarom gaat de KNVB met verschillende partijen in gesprek om te brainstormen over een nieuwe opzet.

"Het valt op dat de Johan Cruijff Schaal niet dezelfde entourage heeft als de bekerfinale en dat zou je wel willen", zegt Gijs de Jong, operationeel directeur betaald voetbal bij de KNVB, tegen KNVB TV. De beleidsmaker heeft al verschillende aspecten in zijn hoofd die verbeterd zouden kunnen worden. "Ten eerste: het moment waarop je speelt. We spelen nu vaak in de schoolvakantie. Ten tweede: de plek waar je speelt. We hebben al vaker discussie gehad of we bij de kampioen of de bekerwinnaar moeten spelen." Momenteel wordt de Johan Cruijff Schaal elk jaar in de Amsterdam ArenA gespeeld.

Verder wil de KNVB de sportieve waarde van de Johan Cruijff Schaal vergroten. "De winnaar van de bekerfinale speelt bijvoorbeeld Europees voetbal. We zouden het heel mooi vinden, maar dat is niet makkelijk, als er een sportieve prijs aan komt te hangen. Dan wordt het belang nog groter dan het nu al is. Het blijft wel de landskampioen tegen de bekerwinnaar, maar het is ons doel om dezelfde entourage als bij de bekerfinale te creëren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen