"Als Ajax rustig blijft, moet het geen probleem zijn"

2 augustus 2016, 08:55

Huub Stevens weet als geen ander dat het er wild aan toe kan gaan bij PAOK Saloniki, waar hij in het seizoen 2013/2014 werkzaam was als trainer. De oefenmeester denkt echter dat Ajax ondanks de heksenketel in het Toumba-stadion en de matige uitgangspositie (1-1 in de Amsterdam ArenA) door kan gaan naar de vierde voorronde van de Champions League.

Het wordt een chaos in Thessaloniki, verwacht Stevens. "De sfeer is daar echt gigantisch. De mensen leven voor hun club en zetten het hele stadion op zijn kop met Bengaals vuur en vuurwerk", laat Stevens optekenen in De Telegraaf. "Zoals het bij PAOK Saloniki was, heb ik het nergens anders meegemaakt. Ik vond de beleving van het voetbal in Griekenland schitterend. Dat was ook een belangrijke reden waarom ik voor PAOK heb gekozen. Ik wilde dat avontuur wel eens meemaken, die heel andere manier van het voetbal beleven."

Los van de sfeer denkt Stevens dat het voetbal toch de doorslag zal geven. "De entourage heeft invloed op een wedstrijd, maar Ajax moet gewoon rustig blijven en het voetbal spelen dat ze in zich hebben. Dan moet het geen probleem zijn. De uitgangspositie is natuurlijk wel lastig door het uitdoelpunt dat PAOK heeft gemaakt, maar Ajax heeft laten zien meer kwaliteit te hebben en is bovendien weer een week verder in de seizoensvoorbereiding. Dat kan zomaar tien procent schelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen