Anita krijgt rol als rechtsbuiten bij Newcastle United

3 augustus 2016 – Vurnon Anita verdiende in 2012 als verdedigende middenvelder een transfer van Ajax naar Newcastle United, maar lijkt zich in Engeland op te kunnen maken voor een nieuwe rol. Anita speelde afgelopen zaterdag in het oefenduel met Vitesse (3-2 winst) als rechtsbuiten.

Anita krijgt rol als rechtsbuiten bij Newcastle United

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik speelde voor de tweede keer op deze positie en ik moet zeggen dat het me wel bevalt. In de vorige oefenwedstrijd (tegen Southend United, red.) scoorde ik zelfs", zegt Anita tegen het Algemeen Dagblad. De oud-Ajacied speelt met rechtsback Daryl Janmaat achter zich. Dat bevalt hem wel. "We voelen elkaar heel goed aan. Voor mij helpt het op een nieuwe positie natuurlijk ook dat hij achter me staat."

Anita degradeerde vorig seizoen met Newcastle uit de Premier League, maar is desondanks niet van plan deze zomer te vertrekken bij de club. "Ik zit lekker in mijn vel hier. Ik speel natuurlijk liever in de Premier League. Dat is ons niet gelukt, dan moet je met de consequenties dealen", legt hij uit. "Ik ga mijn laatste contractjaar in hier. Als er een mooie club op mijn pad komt, sta ik daar zeker voor open. Verder ben ik er niet echt mee bezig. Ondanks de degradatie is het geen straf om hier te blijven. Newcastle is een prachtige stad en dit is een schitterende club, waar het vertrouwen gelukkig weer groot is. Ook bij mij. Niemand heeft het hier nog over de degradatie."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd