Vd Brom laat Van Eijden met masker aan aftrap staan

3 augustus 2016, 23:58

Na een 1-0 overwinning in Alkmaar, die eigenlijk ruimer had moeten uitvallen, krijgt AZ donderdagavond de opdracht om ten koste van PAS Giannina door te gaan naar de vierde voorronde van de Europa League. Coach John van den Brom hoopt vooral dat zijn ploeg meer stootkracht zal hebben dan in het heenduel.

"Het feit dat we vorige week niets hebben weggegeven, was prima, maar in de voorste lijn liep het nog niet goed in de keuzes die gemaakt werden", blikt Van den Brom op AZ.nl vooruit op het tweede treffen met de Grieken. "Natuurlijk, het is lastig om door zo'n hechte defensie heen te spelen, maar daar moeten wij wel toe in staat zijn. Zeker nu we wat meer ruimte gaan krijgen omdat Giannina meer op de aanval zal móeten spelen. Toch denk ik dat zij niet heel anders voor de dag komen dan normaal. Wij gaan zelf ook niet ineens heel anders spelen dan we gewend zijn."

Rens van Eijden zal bij AZ debuteren in de basisopstelling. Vanwege zijn gebroken neus doet hij dat met een masker. "We zijn een week verder en hij kan weer vol de duels ingaan. Dat is dus geen probleem", aldus Van den Brom, die jongeling Guus Til meegenomen heeft naar Griekenland. "Er is een aantal jongens dat vanuit de jeugd op de deur klopt, en Guus is er daar één van. Ik ben nooit bag om zulke jongens mee te nemen en in te brengen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen