Klaassen neemt het op voor bekritiseerde Westermann

5 augustus 2016, 07:57   Bijgewerkt: 5 augustus 2016, 12:28

Het is een understatement dat Heiko Westermann een tamelijk ongelukkig debuut kende voor Ajax. De Duitse verdediger speelde pas amper drie minuten in het shirt van Ajax, toen hij al een directe tegenstander zag scoren. Zijn optreden tegen PAOK Saloniki (1-2 winst) was verder ook niet om over naar huis te schrijven, vond een aanzienlijk deel van het grote publiek. Davy Klaassen breekt na de kritiek een lans voor de routinier.

"Natuurlijk ken ik de kritische Ajax-fans en heel Nederland zal een mening hebben, maar dit is zo makkelijk", laat Klaassen optekenen in De Telegraaf. De aanvoerder, die Ajax in Thessaloniki met twee goals naar de play-offs van de Champions League schoot, begrijpt de keuze van coach Peter Bosz om Westermann op te stellen. "Ik vond het geen risico om hem hier te laten debuteren. Heiko heeft zo vaak op dit niveau gevoetbald en weet precies wat er wordt gevraagd. En zo slecht heeft hij het ook weer niet gedaan. Voor mij is hij niet echt door de mand gevallen. Natuurlijk maakte hij fouten, maar dat deden meerdere spelers."

Klaassen denkt dat Westermann met zijn ervaring – opgedaan bij Greuther Fürth, Arminia Bielefeld, Schalke 04, Hamburger SV en Real Betis – van toegevoegde waarde is voor Ajax. "Hij loopt de honderd meter niet in tien seconden, dat weten we. Maar daarbij moeten we elkaar helpen. Op de trainingen zie ik zijn meerwaarde. Hij is rustig aan de bal, weet altijd de goede oplossing te vinden en kan goed koppen", stelt de captain van Ajax.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen