Faber na 5-0 verlies: "Dit is een wijze les voor ons"

7 augustus 2016, 15:24

Ernest Faber had zich meer voorgesteld van zijn debuut als coach van FC Groningen. De van NEC overgekomen oefenmeester debuteerde zondag in het eigen Noordlease Stadion met een 5-0 nederlaag tegen Feyenoord bij de noorderlingen.

"We hebben een goede voorbereiding gehad, maar dit was een offday van ons", aldus Faber in gesprek met de NOS. "Feyenoord zette gelijk goed druk. De afspraak was dat wij iets eerder de diepte zouden zoeken, maar onder druk van Feyenoord werden er te veel afspraken niet nagekomen. Feyenoord deed het zelf ook prima en daar hebben wij te langzaam op gereageerd. Als dan ook nog elke bal erin gaat, dan wordt het moeilijk. We hebben vandaag niet fel genoeg verdedigd en waren snel de bal weer kwijt. Als ik me niet vergis, kregen we nog een kans op de 1-1. De rust die Feyenoord wel had bij het afmaken, hadden wij niet."

Faber is niet in paniek. "Er is geen man overboord, maar dit is wel een wijze les voor ons. Namelijk dat je op bepaalde momenten een bepaalde scherpte moet hebben. In de voorbereiding hebben we laten zien goed te kunnen voetballen, maar nu moeten we dat ook in de competitie laten zien. Weinig spelers haalden vandaag een voldoende, we kunnen veel beter. Meestal heb je aan één wijze les genoeg, maar dit is wel een domper."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen