Van Bronckhorst: "Dit was een echte teamprestatie"

7 augustus 2016, 15:38

Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst stond zondag logischerwijs met een goed gevoel de pers te woord in het Noordlease Stadion. De Rotterdamse club opende het eredivisieseizoen met een 5-0 overwinning bij FC Groningen.

"FC Groningen-uit is voor Feyenoord een traditioneel lastige wedstrijd. De laatste jaren hebben we het in dit stadion heel moeilijk gehad. Vandaag wilden we graag de drie punten mee naar huis nemen, dat is gelukt en zeker de manier waarop stemt me tevreden. Ik ben heel blij met deze zege", zegt Van Bronckhorst op de clubwebsite.

"Voor ons is dit niet alleen een mooie, maar ook een heel belangrijke overwinning. We waren teleurgesteld na het verlies tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal van vorige week. We hebben die wedstrijd goed geanalyseerd en de enige manier om te reageren is zoals we vandaag hebben gedaan. Daarvoor maak ik mijn team een groot compliment."

"Het meest tevreden was ik vandaag over de veldbezetting. We stonden goed, de jongens konden elkaar makkelijk vinden. FC Groningen kon geen druk op de bal zetten en kwam daardoor niet in de wedstrijd. Het duel was eigenlijk voor rust al beslist, al gaven we in het begin van de tweede helft iets te veel kansen weg. Als zij direct na rust tegen hadden gescoord, was het misschien nog een wedstrijd geworden. Verder zijn we niet in de problemen gekomen."

Van Bronckhorst is vooral blij met Eljero Elia, die met een hattrick de matchwinner was. "Hij heeft het vandaag heel goed gedaan, op deze manier is hij heel belangrijk voor het team. Lucas Woudenberg heeft het prima ingevuld vandaag. Bij afwezigheid van Miquel Nelom moest hij er staan en hij stond er. Steven Berghuis en Bilal Basaçikoglu zijn goed ingevallen, ook dat is positief. Maar al met al was dit een echte teamprestatie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen