Tevreden Bosz ziet stijgende lijn in spel van Ajax

7 augustus 2016 – Ajax-coach Peter Bosz constateert dat in het spel van zijn elftal een stijgende lijn zit. De Amsterdammers openden de Eredivisie zondag met een 3-1 overwinning bij promovendus Sparta. Afgelopen woensdag werd nog heel moeizaam ten koste van PAOK Saloniki de laatste voorronde van de Champions League bereikt.

Tevreden Bosz ziet stijgende lijn in spel van Ajax

"Ik ben niet volledig tevreden, dat ben ik overigens nooit, want het kan altijd beter. Het was wel een terechte zege", zei Bosz na afloop in de catacomben van Het Kasteel tegen FOX Sports. "De eerste twee goals maakten we na een goede aanval en bij vlagen hebben we ook goed gevoetbald. Het kan altijd beter, maar er is wel een stijgende lijn te zien. Het zal met vallen en opstaan gaan, maar onze bedoelingen zijn duidelijk. We willen snel druk zetten, al was dat niet gemakkelijk tegen een compacte ploeg. Toch hebben we een paar openingen gevonden en wat kansjes gecreëerd. Ik ben tevreden."

Smetje op de overwinning van Ajax is wel dat Joël Veltman in de tweede helft met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. "Dat is vervelend, absoluut", mopperde Bosz. "Of het terecht was, weet ik niet. Blijkbaar is gevaarlijk spel tegenwoordig een gele kaart. Maar ik ken alle spelregels niet hoor, dus laat ik er ook maar niet te veel over zeggen. Ik weet niet hoeveel gele kaarten we hebben gehad (vijf stuks, red.), maar als we zoveel geel krijgen, dan moeten we ook naar onszelf kijken. Maar de winst is het belangrijkste en bij vlagen heb ik aardig voetbal gezien."

gerelateerd