Lammers steelt show in bizar duel, Jong Ajax-Emmen gelijk

8 augustus 2016, 21:53

In de Jupiler League speelde zich maandagavond een bizarre wedstrijd af. Jong PSV won met 5-4 van FC Den Bosch. Dat is op zich al een bijzondere eindstand, maar de wijze waarop deze stand kwam was nóg krankzinniger.

In de rust was er een monsterscore in de maak. Dankzij drie goals van Oranje onder 19-spits Sam Lammers en een doelpunt van Phillipe Rommens stond Jong PSV met 4-0 voor tegen Den Bosch, dat door een rode kaart van

Jeremy Fernandes zelfs met tien man op het veld stond. Ondanks de numerieke minderheid kwam Den Bosch na rust, binnen dertien (!) minuten, op 4-4. Zija Azizov, Ben Santermans, Romero Regales en Bart Biemans zorgden voor de treffers. Maar net toen Den Bosch zich vanuit geslagen positie terug had geknokt, bepaalde Lammers de eindstand in de opmerkelijke wedstrijd met zijn vierde treffer op 5-4.

RKC Waalwijk heeft de nieuwe jaargang afgetrapt met een 1-0 zege op Telstar. Kenny Anderson kroonde zich na een uurtje spelen tot matchwinner namens de Brabanders.