Zidane prijst Sevilla, Ramos en teamgevoel bij Real

10 augustus 2016, 07:49

Zinedine Zidane is in zijn nopjes met de officiële start van het seizoen van Real Madrid. De Fransman wist ten koste van Sevilla (3-2 na verlenging) de UEFA Super Cup in de wacht te slepen met De Koninklijke en trok na afloop een blik met complimenten open.

Zidane begon met de tegenstander uit Andalusië, die afgelopen seizoen voor de derde maal op rij de Europa League won. "We moeten Sevilla feliciteren met hun geweldige optreden. Soms zijn er twee ploegen nodig voor een mooie wedstrijd en dat was dit keer het geval. Wij hebben uiteindelijk gewonnen, maar Sevilla heeft het zeer goed gedaan", aldus Zidane.

Daarna kwam Sergio Ramos aan de beurt. "Hij is een echte aanvoerder en een belangrijke speler, die er altijd staat als het om de prijzen gaat. We hebben al vaker gezien dat hij geen speciale instructies nodig heeft om het verschil te maken. Hij is een volwassen speler en in deze finale stond hij weer precies waar hij moest staan", stelt de coach van Real Madrid.

Bovendien maakt het teamgevoel Real Madrid volgens Zidane sterk, niet de individuele klasse. "We hebben een goede selectie en er waren nu zelfs nog vier of vijf spelers niet bij", doelt de Fransman onder meer op Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema en Pepe. "We hebben jonge, maar ook ervaren spelers. Het groepsproces staat voorop bij ons, niet het individu."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen