Ebecilio en nieuwelingen op trainingsveld FC Twente

10 augustus 2016 – Kyle Ebecilio is deze week weer voor het eerst verschenen op het trainingsveld van FC Twente. De middenvelder is herstellende van het Syndroom van Guillian Barré, een zeer zeldzame spier-zenuwaandoening. Het is nog niet duidelijk hoe lang hij nog moet revalideren, maar er is dus een stap gezet door de 22-jarige oud-jeugdinternational.

Ebecilio en nieuwelingen op trainingsveld FC Twente

Onlangs werd de zeldzame spier- zenuwaandoening geconstateerd bij Ebecilio, die een tintelend gevoel, minder kracht in zijn benen en last van zijn rug had. "Ik weet nog dat ik s 'avonds in bed een deken over mee heen trok en dat voelde niet zoals het normaal voelt. Ik voelde me krachteloos, had weinig balans. Juist nu ik in de voorbereiding wilde laten zien wat ik in huis heb", sprak de teleurgestelde Ebecilio, die met motorische problemen kampte door de aandoening. De middenvelder kampt overigens wel met een milde vorm.

Naast Ebecilio zijn ook nieuwelingen Dylan Seys en Yaw Yeboah vanaf deze woensdag te bewonderen op het trainingsveld van Twente.

Eredivisie

gerelateerd