Mexico en Argentinië uitgeschakeld op Olympische Spelen

10 augustus 2016, 23:23

Titelhouder Mexico is al na de groepsfase klaar op de Olympische Spelen. De ploeg van trainer Raul Gutierrez verloor woensdag in de laatste poulewedstrijd met 1-0 van Zuid-Korea en verspeelde daarmee de tweede plek in de groep aan Duitsland, dat Fiji met 10-0 de baas was.

De Zuid-Koreaan Chang-Hoon Kwon voltrok in Brasília met een treffer in de 77ste minuut het vonnis over Mexico. De Mexicanen, vier jaar geleden in Londen in de finale met 2-1 te sterk voor Brazilië, eindigden het duel met tien man. Invaller Hirving Lozano kreeg in de vierde minuut van de extra tijd zijn tweede gele kaart.

Zuid-Korea komt door de winst op zeven punten en is daarmee de winnaar van groep C. Mexico sluit met vier punten af op plaats drie. Duitsland nam de tweede plek over met een 10-0 overwinning op Fiji. Nils Petersen (5), Max Meyer (3) en Serge Gnabry (2) scoorden voor de Duitse talenten.

Ook Argentinië, de kampioen van 2004 en 2008, ligt eruit. Een 1-1 gelijkspel tegen Honduras in de laatste poulewedstrijd volstond niet voor de Argentijnen om de laatste acht te halen. Argentinië en Honduras hebben allebei vier punten, maar laatstgenoemd land eindigt op doelsaldo als tweede in poule D en mag derhalve met groepswinnaar Portugal mee naar de knock-outfase.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen