Olympisch team van Brazilië toch nog groepswinnaar

11 augustus 2016, 08:28   Bijgewerkt: 11 augustus 2016, 09:07

Het olympische voetbaltoernooi verliep voor Brazilië aanvankelijk behoorlijk teleurstellend, met doelpuntloze gelijke spelen tegen Zuid-Afrika en Irak. Het gastland heeft echter voor een opsteker gezorgd, door haar derde duel in Groep A met 4-0 van Denemarken te winnen. Daardoor is groepswinst een feit.

Gabriel Barbosa (foto), ook wel Gabigol genoemd, maakte het eerste Braziliaanse doelpunt op deze Spelen. Manchester City-aanwinst Gabriel Jesus maakte nog voor rust de 2-0 en na de theepauze wisten Luan en wederom Gabigol de score uit te breiden. Neymar scoorde dus niet. Door de klinkende overwinning heeft Brazilië zich opeens als groepswinnaar bij de laatste acht gevoegd. In de kwartfinale is Colombia zaterdag de tegenstander. De Denen, met FC Groningen-speler Kasper Larsen, gaan ook door en ontmoeten Nigeria.

In Groep B kregen Muamer Tankovic (AZ) en Simon Tibbling (FC Groningen) het niet voor elkaar om door te gaan naar de knock-outfase. Met Zweden verloren ze met 1-0 tegen Japan, waar de ingevallen Shinya Yahima zich tot gouden wissel kroonde. Omdat Colombia dankzij goals van Teófilo Gutiérrez en Dorlan Pabón met 2-0 van Nigeria won, kan het zich opmaken voor het Zuid-Amerikaanse onderonsje met Brazilië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen