PEC Zwolle mist Saymak, Sparta heeft Verhaar terug

12 augustus 2016, 14:07

PEC Zwolle kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Sparta Rotterdam niet beschikken over Mustafa Saymak. De middenvelder ontbreekt vanwege een enkelblessure. Saymak liep de kwetsuur dinsdag op tijdens de training. PEC Zwolle hoopt dat de speler komende maandag weer kan aansluiten op de training.

Bram van Polen brak vanwege maagklachten voortijdig de training af, maar daarover maakt men zich bij PEC Zwolle geen zorgen. "Het is wel Bram van Polen, hè. Dan is het toch anders, die zegt niet zomaar af. Daarover maak ik me op dit moment geen zorgen", zegt assistent-trainer Gert-Peter de Gunst, die de vanwege privéomstandigheden afwezige Ron Jans verving tijdens het perspraatje, tegen De Stentor.

PEC Zwolle opende het seizoen vorige week met een 1-1 gelijkspel bij NEC. De komende tegenstander Sparta verloor op eigen veld met 3-1 van Ajax. Wat vooral opviel, was de defensieve speelwijze van coach Alex Pastoor. "On-Nederlands eigenlijk, een soort handbalverdediging", stelt De Gunst daarover. "Het is afwachten of ze dat ook tegen ons zullen gaan doen. Maar als ze dat doen, wordt het voetballen in de kleine ruimtes. Aan ons om daar wat op te verzinnen."

Opponent Sparta kan in en tegen Zwolle niet beschikken over Paco van Moorsel, Roland Bergkamp en Daniël Breedijk, die allen geblesseerd toe moeten kijken. Wel is er een plaats in de wedstrijdselectie voor Thomas Verhaar, die snel herstelde van de enkelblessure die hij opliep in de oefenwedstrijd tegen FC Augsburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen