FC Groningen aast op eerherstel tegen Excelsior

12 augustus 2016, 17:09

FC Groningen aast aankomend weekend op revanche na de ruime nederlaag tegen Feyenoord (5-0) in de eerste speelronde van de Eredivisie. Het treft daarbij in Rotterdam Excelsior, dat juist met een 2-1 zege op FC Twente aan de competitie begon.

Slordigheden moeten eruit bij FC Groningen

"We hebben het krachtig geanalyseerd", doelt Groningen-trainer Ernest Faber op de nederlaag. "Gekeken naar de kansen voor en tegen en de dingen die goed en verkeerd gingen. Zaken die we vooraf hebben afgesproken, werden niet allemaal nagekomen. We hebben deze week goed getraind en gehamerd op de speelwijze. Als het even niet lukt in een wedstrijd, moet je daarop kunnen terugvallen."

Bij de selectie is de knop snel omgegaan naar de volgende wedstrijd. "Excelsior is een ploeg die vanuit de omschakeling op de counter speelt en veel snelheid voorin heeft. We hebben zondag zelf te veel balverlies geleden en waren te slordig. Die slordigheden moeten eruit, zowel aan de bal als zonder bal."

Zege geeft Excelsior enorme boost

Excelsior-trainer Mitchell van der Graag verwacht een gemotiveerd FC Groningen. "De overwinning op FC Twente was natuurlijk een boost voor ons. Maar het is maar één wedstrijd en het zegt niks. Zaterdag spelen we voor het eerst voor ons eigen publiek en zullen de verwachtingen hoger zijn dan vorige week."

"Wij gaan elke wedstrijd in om drie punten te halen en doen dat met vertrouwen. Dat de buitenwereld minder vertrouwen in Excelsior had, dat zegt mij niet zo veel. In voorgaande jaren werd Excelsior ook afgeschreven en konden we er toch rechtstreeks inblijven. Het is aan ons om nu opnieuw het tegendeel te bewijzen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen