Cocu zet Pereiro op scherp en laat Koch naar Utrecht gaan

13 augustus 2016, 10:22

Phillip Cocu heeft zijn handen vol aan PSV in de eerste weken van de competitie. Het spel tegen FC Utrecht viel niet mee, Gastón Pereiro zou in de belangstelling staan van buitenlandse clubs en Menno Koch is op weg naar de uitgang van de Eindhovense landskampioen.

Pereiro richt zich op PSV

Hoewel er geruchten waren over interesse van buitenlandse clubs, richt Pereiro zich op PSV. "Ik weet dat er clubs komen kijken, maar daat houd ik me niet mee bezig. Ik heb genoeg gespeeld in mijn eerste jaar en ik wil hier beter worden. Een betere teamspeler, maar ook beter qua techniek", aldus Pereiro in gesprek met De Telegraaf.

In diezelfde krant geeft Cocu aan dat de Uruguyaan wat hem betreft wat constanter zou mogen presteren. Cocu: "Het is nog te wisselvallig. Tussen opeenvolgende wedstrijden, maar ook wel tijdens een wedstrijd. Soms speelt hij een wedstrijd waarin hij sprankelt en de ene na de andere mooie actie laat zien en het kan ineens ook een stuk minder zijn."

Koch op weg naar FC Utrecht

Ondertussen is Koch op weg naar FC Utrecht. De verdediger zal op huurbasis vertrekken naar de club van trainer Erik ten Hag. "Ik juich het toe dat hij een jaar lang in de Eredivisie gaat spelen, omdat hij daar aan toe is. Hij zal een meerwaarde zijn bij de club waar hij terechtkomt. Wij kunnen hem monitoren en dan de afweging maken of hij zich hier verder kan ontwikkelen", zegt Cocu in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Cocu hoopt dat hij de rest van zijn selectie bij elkaar kan houden en pleit voor een kortere transferperiode. "Ik heb liever niet al te veel wisselingen meer. Het inpasssen van nieuwelingen kost tijd en het zou fijn zijn als de transferdatum naar voren wordt geschoven, bijvoorbeeld 15 augustus."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen