Kastaneer schiet effectief ADO naar zege op Vitesse

13 augustus 2016, 22:11

ADO Den Haag staat na twee wedstrijden in de Eredivisie op een score van honderd procent. Dankzij een razendsnelle Gervane Kastaneer won het zaterdagavond met 1-2 op bezoek bij Vitesse. De twintigjarige aanvaller nam beide doelpunten van de bezoekers voor zijn rekening.

ADO-trainer Zeljko Petrovic vond het niet nodig zijn elftal te wijzigen na de 3-0 overwinning in de eerste speelronde tegen Go Ahead Eagles. Henk Fraser deed wel enkele aanpassingen aan zijn team. Kosuke Ota mocht op de bank plaatsnemen, omdat Steven Kruiswijk de voorkeur kreeg op de linksbackpositie. De zestienjarige Mitchell van Bergen maakte een goede indruk in de eerste speelronde, maar moest zijn plek afstaan aan de weer fitte Milot Rashica.

Ook in de tweede helft bleef ADO loeren op een snelle counter, terwijl Vitesse het spel moest maken. Nathan kreeg met enig fortuin een grote kans op de 2-1. Hij schoot echter van dichtbij tegen het been van de doelman. Het waren vervolgens de gasten die wederom genadeloos toesloegen uit een snelle aanval. Kastaneer werd op het juiste moment gelanceerd en liet doelman Eloy Room kansloos met een geplaatste bal in de verre hoek. Fraser besloot direct daarna twee aanvallende wissels te doen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen