Sparta legt PEC in Zwolle op de pijnbank

13 augustus 2016, 23:01

Promovendus Sparta heeft op overtuigende wijze zijn eerste drie punten van het seizoen gepakt. Op bezoek bij een tegenvallend PEC Zwolle wonnen de Rotterdammers met 3-0. Op vrijwel alle fronten was Sparta slimmer, sneller en effectiever.

Zo afwachtend en defensief als het elftal van Alex Pastoor in eigen huis begon tegen Ajax, zo gretig en offensief begon het op bezoek in Zwolle. Dat was verrassend, vond ook de thuisploeg. PEC wist niet goed op welke manier het die tactiek moest aanpakken.

Na de openingstreffer nam het iets minder risico, maar bleef het wel steeds de aanval zoeken. Met Spierings in vorm, een sterke Mart Dijkstra achterin en de opkomende Denzel Dumfries kreeg het de Zwolse supporters zelfs een tijdje stil. Het werd dan ook geen 1-1, maar 0-2, via een van richting veranderd schot van Graig Goodwin.

In de slotfase, toen de Zwollenaren alles op alles zetten en veel risico namen, werd het nog erger voor de thuisaanhang: 0-3. Brogno tikte zijn tweede van de avond binnen na een steekpass van Zakaria El Azzouzi en maakte het Rotterdams feest in het uitvak compleet. Een afgang voor PEC, een geweldige prestatie van het gepromoveerde Sparta.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen