Pastoor blijft rustig: "Doelstelling blijft handhaven"

14 augustus 2016, 09:54

Sparta Rotterdam verbaasde vriend en vijand zaterdagavond met een klinkende 0-3 overwinning bij PEC Zwolle, maar coach Alex Pastoor loopt nog geen polonaise. De trainer blijft er rustig onder en stelt dat men nu niet te veel moet verwachten van zijn ploeg.

Een verslaggever van de NOS vroeg Pastoor waar de knappe zege in Zwolle vandaan kwam. "Vanuit het voetbalplan dat we hebben", antwoordde Pastoor. "De eerste tien minuten waren voor ons, maar we hadden daarna een fase waarin we alle zeilen moesten bijzetten om het overeind te houden. Dat deden we goed. Ze hebben alles wat we besproken hebben zo goed uitgevoerd, dat het steeds degelijker werd. Daardoor gingen we beter voetballen", aldus Pastoor.

Het is niet zo dat de doelstelling van Sparta meteen aangepast wordt. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, vindt Pastoor. "Dat blijft handhaven. De doelstelling kan misschien wel omhoog, maar dat doen we niet. De komende drie jaar moet Sparta in de Eredivisie blijven. Daar gaan we alles voor doen en laten"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen