Feyenoord heeft weinig moeite met onmachtig Twente

14 augustus 2016, 16:26

Feyenoord heeft ook de tweede wedstrijd van dit jonge eredivisieseizoen gewonnen. In de eigen Kuip werd FC Twente met 2-0 opzij gezet in een wedstrijd met weinig sprankeling. Jens Toornstra en Nicolai Jørgensen haalden de trekker over tegen een onmachtig Twente.

In een uitverkochte Kuip begon Feyenoord vanmiddag (zondag) in een heerlijke uitgangspositie aan haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De mat lag er voortreffelijk bij, de zon brak letterlijk door in Rotterdam en vorige week werd het seizoen al geopend in Groningen met een klinkende 5-0 zege op de plaatselijke FC.

In de eerste helft tegen het geplaagde FC Twente, dat de eerste thuiswedstrijd verloor van Excelsior, had Feyenoord moeite om die goede voortekenen om te zetten in sprankelend spel. Het tempo lag vaak laag en er werden 45 minuten lang weinig kansen gecreëerd. Toch gaf de thuisploeg ook niets weg en kwam Feyenoord bij de eerste de beste kans meteen op 1-0. Van dichtbij was het makkelijk intikken voor Toornstra na sterk voorbereidend werk van Dirk Kuyt en Jørgensen.

Na rust begon Feyenoord wel swingend. De doelpogingen volgden elkaar in rap tempo op, maar steeds ging de bal langs het doel of lag doelman Nick Marsman in de weg. Daardoor bleef het lang toch nog een beetje spannend. Twente wist echter bijzonder weinig te creëren. Verder dan een schot van debutant Yaw Yeboah na een heerlijke pass van Hakim Ziyech kwamen de Twentenaren niet.

De beslissing viel uiteindelijk tien minuten voor tijd toen Jørgensen zich knap vrij draaide op de rand van het zestienmetergebied en in de korte hoek, via de binnenkant van de paal, de 2-0 eindstand op het scorebord zette. Na twee wedstrijden heeft Feyenoord zeven doelpunten voor, nul tegen en zes punten. Zo is het seizoen voor de Rottterdammers prima begonnen. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen