"Traoré gaat Dolberg waarschijnlijk in de weg zitten"

15 augustus 2016, 09:05

Ajax speelt morgen (dinsdag) tegen FK Rostov de heenwedstrijd om een plek in de poulefase van de Champions League. De generale repetitie verlp niet naar wens: Roda JC maakte vlak voor tijd gelijk, waardoor Ajax twee dure punten verloor. Volgens Willem van Hanegem was die tegengoal met het oog op de wedstrijd tegen FK Rostov misschien niet zo verkeerd.

"Natuurlijk was het onvoorstelbaar dat hij in de laatste minuut werkelijk alle gelegenheid kreeg om de 2-2 binnen te koppen, maar het kan een keertje gebeuren", zo zegt De Kromme in het Algemeen Dagblad. "Dat klinkt misschien gek uit mijn mond, omdat ik doorgaans met een kritische blik naar ons voetbal kijk. Maar misschien komt het wel op het juiste moment voor Ajax, zo vlak voor de belangrijke wedstrijd tegen FK Rostov. Ajax moet namelijk klaarwakker zijn morgen. Maar de nummer 2 van Rusland verslaan, dat is niet eenvoudig. Het kan echter wel."

Eén speler maakte met name indruk op Van Hanegem: Kasper Dolberg. Hij was met twee goals erg belangrijk voor de Amsterdammers. "Dolberg heeft iets speciaals. En Bertrand Traoré natuurlijk ook, al gaat die Dolberg waarschijnlijk dit seizoen in de weg zitten. En dan heb je Davy Klaassen, waarvan ook ik gecharmeerd ben. Als ik dan mensen hoor roepen dat hij alleen voor minimaal vijftig miljoen de deur uit gaat, schiet ik in de lach. Alsof ze in de rest van wereld geen middenvelders hebben die af en toe een doelpunt maken. In Nederland ontbreekt het steeds vaker aan realisme."

Van Hanegem blikte niet alleen vooruit op de Champions League-voorronde van Ajax, maar schreef in zijn wekelijkse column ook over Feyenoord. "Dirk Kuyt kwam helemaal niet in het stuk voor. Hij zag er behoorlijk boos uit na zijn wissel, gaf op de bank alleen de clubarts een hand. Laat trainer Giovanni van Bronckhorst nou slim zijn en duidelijk maken dat Kuyt een belangrijke factor is als een soort mentor van de ploeg."

Volgens Van Hanegem moet Kuyt niet meer zo wanhopig op zoek gaan naar zijn doelpuntje of voorzet. "Hij moet gewoon met zijn enorme ervaring die andere gasten de weg gaan wijzen. En dan gedurende dit seizoen beetje bij beetje achteruit stappen. Ok, dan speelt hij straks niet alles meer, maar dan nog kan hij belangrijk zijn. Ik hoop dat Kuyt dat inziet en zich inderdaad steeds meer wegcijfert. Het zou hem helpen, maar ook Van Bronckhorst en Feyenoord."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen