Drietal spitsen strijdt om basisplaats bij Ajax tegen Rostov

15 augustus 2016, 09:02

Het is dringen in de spits bij Ajax. Mateo Cassierra bekleedde de spitspositie in de seizoensouverture tegen Sparta Rotterdam en was beslissend met een doelpunt. Thuis tegen Roda JC kreeg Kasper Dolberg de kans en hij scoorde zelfs tweemaal. En dan huurde Ajax ook nog Bertrand Traoré van Chelsea. 

Het is dan ook de vraag wie Peter Bosz morgen (dinsdag) in de punt van de aanval posteert in de belangrijkste heenwedstrijd in de voorronde van de Champions League, tegen FK Rostov. "Of ik de concurrentiestrijd van Traoré kan winnen, weet ik niet. We hebben al vaak gezien dat hij een goede spits is. Ik vond het goed nieuws dat hij naar Ajax kwam, want dit maakt het team sterker. Mateo en ik zijn erg jong, dus ik begrijp die beslissing van Ajax", zo zegt hij in De Telegraaf.

De jonge Deen beseft dat hij zuinig moet zijn op zijn lichaam. "Vorig seizoen in Ajax A1 was ik veel geblesseerd en ik moet nog steeds voorzichtig zijn. Al voel ik me wel veel sterker dan een jaar geleden, omdat ik goed naar de fysiektrainers heb geluisterd. Op het trainingskamp in Oostenrijk heb ik de weg naar boven ingezet."

Dolberg maakte twee goals, maar toch eindigde zaterdagavond nog in een deceptie. "Het gelijkspel is ontzettend teleurstellend." Daar sloot Traoré zich bij aan. "Dit was niet het debuut dat ik me had voorgesteld, want ik dacht dat we zouden winnen. We moeten het accepteren en ons nu op FK Rostov richten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen