Luxeprobleem voor Bosz: "Drie heel goede spitsen"

15 augustus 2016, 17:31

Aan het begin van de transferzomer was Ajax naarstig op zoek naar een nieuwe spits, maar nu het seizoen een paar weken op weg is, kampt coach Peter Bosz ineens met een luxeprobleem. Mateo Cassierra (19) en Bertrand Traoré (20) werden aangetrokken en ondertussen diende de pas 18-jarige Kasper Dolberg zich op fraaie wijze aan bij de Amsterdammers.

Het is de vraag wie er dinsdagavond in de belangrijke thuiswedstrijd tegen FC Rostov in de play-offs van de Champions League in de punt van de aanval zal staan. Traoré lijkt de aangewezen persoon te zijn, maar ook de tegen Sparta trefzekere Cassierra is een optie. Dolberg heeft bovendien tegen PAOK Saloniki (één goal) en Roda JC (twee goals) laten zien dat hij een neusje voor de goal heeft.

Op de persconferentie in aanloop naar het duel met Rostov kreeg Bosz de vraag of Traoré, afgelopen zaterdag ingevallen tegen Roda JC, al klaar is voor een basisplaats. "Het zou natuurlijk wel snel zijn, al is het wel een voordeel dat ik al met hem heb samengewerkt bij Vitesse. Betrand is dus al bekend met onze manier van spelen. Daar hoeft hij geen nieuwe stappen in te maken. Maar dan blijft het alsnog de vraag of dit al het moment is om hem vanaf het begin te laten starten."

Daar komt bij dat er veel concurrentie is, zo benadrukt Bosz. "Kasper en Mateo hebben de afgelopen duels allebei gescoord en doen het prima. We hebben nu de luxe dat we drie heel goede spitsen in onze selectie hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen