Rostov-coach: "Fifty-fifty, al heeft Ajax meer ervaring"

15 augustus 2016, 21:20

Dmitri Kirichenko hoopt zich als coach van FC Rostov ten koste van Ajax te plaatsen voor de poulefase van de Champions League. De oefenmeester stelt in aanloop naar deel één van het tweeluik (dinsdagavond) dat beide ploegen weinig voor elkaar onderdoen. Hij vindt niet dat er op voorhand sprake is van een favoriet.

Kirichenko schat de kansen op 'fifty-fifty', zo zegt hij in aanloop naar de eerste wedstrijd. "Al heeft Ajax natuurlijk meer ervaring op Europees niveau dan wij", aldus de coach van Rostov, dat in de voorrondes verrassend te sterk was voor Anderlecht en vorig seizoen als tweede eindigde in de Russische Premier League.

Opmerkelijk: Kirichenko werd vorige week als assistent naar voren geschoven na het vertrek van hoofdcoach Kurban Berdyev naar Spartak Moskou en is daarom eindverantwoordelijke bij Rostov, maar heeft de vertrekkende Berdyev gek genoeg nog aan zijn zijde staan omdat deze trainer zijn Spartak-contract nog niet getekend heeft. "Berdyev is hier om ons te helpen. Of hij morgenavond ook naast me op de bank zal zitten? Daar kan ik nu niets over zeggen. Het is een lastige situatie. We zullen het morgen wel zien", sprak Kirichenko volgens de Ajax-website op de persconferentie.

Kirichenko is benieuwd hoe Rostov voor de dag zal komen in de Amsterdam ArenA en vraagt zich af of vermoeidheid zijn ploeg de komende tijd parten zal spelen. "We spelen nu vijf lastige wedstrijden in een tijdsbestek van twintig dagen. Voor sommige spelers is het lastig om daar steeds tijdig van te herstellen", zegt de coach, die sterkhouder Bastos moet missen, omdat de verdediger op weg is naar Lazio.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen