Defour verkast: "Beker bier in mijn gezicht gaf de doorslag"

16 augustus 2016, 11:02

De transfer hing al enige tijd in de lucht en is nu definitief: Steven Defour maakt de overstap naar de Premier League. Belgische middenvelder verlaat RSC Anderlecht en gaat spelen voor Burnley. Dat Defour in zijn tijd bij Anderlecht een beker bier in zijn gezicht kreeg, was het moment dat hij besloot de club te willen verlaten.

Het Belgische Het Nieuwsblad schrijft dat Anderlecht een team wilde bouwen rond Defour. Hij werd bovendien aanvoerder en kreeg een vijfjarig contract aangeboden. "Dat klopt allemaal, maar toch twijfelde ik niet om te vertrekken. Natuurlijk speelde de negatieve houding van een klein groepje fans een rol", aldus Defour, die in het verleden voor de rivaal Standard Luik speelde.

"Die beker bier die ik onlangs in mijn gezicht kreeg na de wedstrijd tegen Moeskroen, gaf de doorslag. Het was het kleine duwtje dat ik nog nodig had. De voorbije weken was de sfeer rond mijn persoon wel veel beter, maar dat zo'n hardnekkig groepje antisupporters bekeer je niet zomaar even. Die zullen altijd blijven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen