De onvoorwaardelijke clubliefde van Totti en De Rossi

17 augustus 2016, 15:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Clubliefde is misschien wel het mooiste wat er bestaat in de voetbalwereld. Twee iconische voetballers die onlosmakelijk verbonden zijn aan één club zijn Francesco Totti en Daniele De Rossi. Al jaren vertegenwoordigen de ervaren spelers de clubkleuren van AS Roma. Totti (39) gaat zijn 25ste seizoen in bij de Giallorossi, De Rossi (33) staat aan de vooravond van zijn zestiende jaargang bij het eerste elftal van de Romeinse topclub. Beide spelers hebben een speciale relatie met de club en haar fans.

Totti: "Ik ben geen icoon"

"Romeinen hebben een sterke band met onze stad en kleuren", zegt Totti op SI.com. Dankzij zijn verbluffende prestaties in het fraaie shirt van Roma kon hij vaak elders aan de slag gaan, maar hij bleef zijn grote liefde altijd trouw. "Als ik was weggegaan, had ik waarschijnlijk meer prijzen gewonnen en meer Champions League-finales achter mijn naam staan. Toch voel ik veel trots dat ik het Romeinse shirt zo lang heb mogen dragen en alles heb mogen geven voor deze club. Bovendien hebben De Rossi en ik het WK gewonnen met Italië en hebben we hier ook nog wat prijzen kunnen pakken. Misschien ligt er nog wel meer in het verschiet", hoopt Totti.

De Rossi: "Romeinen hebben dezelfde passie en hetzelfde geloof"

"Soms denk ik, als ik thuis op de bank zit, 'als ik niet in Rome was geboren, dan was ik geen fan van Roma geweest'. Dan had ik deze diepte, de plicht aan mijn fans en stad, nooit gevoeld", aldus De Rossi. "Ik hou ervan om hier te zijn. Ik hou ervan om mijn mensen gelukkig te maken. Al is het maar voor één, twee of drie wedstrijden. Je hebt ook zo'n aanhang bij Chelsea, Real Madrid en Manchester United, maar hier zitten mijn vrienden op de tribune. Ik ken natuurlijk niet iedereen, maar ze zijn allemaal hetzelfde als mijn vrienden. Ze hebben namelijk dezelfde passie en hetzelfde geloof. We hebben hetzelfde verhaal. We hebben gehuild om dezelfde wedstrijden. We zijn verdrietig geweest om dezelfde reden", stelt de middenvelder.

De Rossi komt met een mooie uitspraak op de proppen. "Het enige gevoel dat groter is dan de trots als je voor Roma speelt, is het verdriet dat je voelt zonder Rome." De 33-jarige middenvelder nadert de herfst van zijn carrière, maar heeft beloofd dat hij niet met voetbalpensioen zal gaan voordat Totti dat doet. "Voor mij voelt het richting de fans ook niet goed om in hetzelfde jaar af te zwaaien", zegt De Rossi.

[photo,100012,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen