Newcastle klopt Stam in Championship, QPR verliest

17 augustus 2016, 23:12

Na jarenlang in de Premier League te hebben gespeeld degradeerde Newcastle United afgelopen jaar naar de tweede divisie in Engeland. Ook daar begon het moeizaam aan het seizoen, door de eerste twee wedstrijden te verliezen. Het lek lijkt inmiddels boven, want woensdagavond werd het Reading van Jaap Stam op het St. James' Park met 4-1 geklopt.

Met Vurnon Anita in de basis en Daryl Janmaat op de reservebank kende Newcastle een vrij gemakkelijke wedstrijd tegen de ploeg van Stam. Hoewel Reading voor de doelwissel nog wel de 1-1 aantekende, liep de degradant na de pauze uit naar een ruime 4-1 zege. Dwight Gayle was met twee treffers de belangrijkste man aan de kant van Newcastle. Bij Reading begonnen Joey van den Berg en Roy Beerens overigens in de basis. Van den Berg maakte de negentig minuten vol, Beerens werd tien minuten voor tijd gewisseld.

Ondertussen heeft Jimmy Floyd Hasselbaink met Queens Park Rangers een ongelukkige nederlaag geleden bij Barnsley. De Londense formatie pakte in de tweede helft een 1-2 voorsprong, maar ging door twee late tegengoals alsnog de bietenbrug op. Tjaronn Chery was één van de doelpuntenmakers bij QPR, hij scoorde na de pauze een penalty. De oud-speler van FC Groningen is op dreef, aangezien die treffer alweer zijn derde was in drie duels. Daarmee is hij momenteel medetopscorer van het Championship.