AZ bereikt akkoord met FC Groningen over Luirink

Ger
17 mei 2006, 19:27

De kans dat Gijs Luirink volgend seizoen bij AZ speelt is na woensdagmiddag bijzonder groot geworden. FC Groningen, de huidige club van de centrale verdediger, heeft met de Alkmaarders overeenstemming bereikt over een transfer. Als de 22-jarige Luirink zelf met AZ tot een persoonlijk akkoord komt, neemt de Alkmaarse club de verdediger per 1 juli over.

Luirink, die de komende periode met Jong Oranje actief is op het EK in Portugal, had in Euroborg nog een doorlopende verbintenis tot medio 2009. Over het bedrag dat met de overgang van de jeugdinternational is gemoeid, worden geen nadere mededelingen gedaan.

De verdediger kwam in de zomer van 2004 over van FC Volendam. In zijn eerste competitiewedstrijd voor FC Groningen scheurde hij direct een kruisband in zijn knie. De revalidatie kostte hem een jaar. Dit seizoen kwam hij tot twintig competitiewedstrijden, waarin hij één keer scoorde.

Afgelopen weekeinde bracht AZ een eerste bod uit op Luirink bij FC Groningen. Beide clubs zijn de afgelopen dagen voortdurend in contact geweest met elkaar om tot een overeenkomst te komen. Die werd uiteindelijk vandaag gerealiseerd.

Algemeen directeur Hans Nijland over de aanstaande transfer van Luirink: "Het is jammer dat een prima speler als Luirink de club verlaat, maar als een voetballer zich zowel sportief áls financieel kan verbeteren én de betrokken speler geeft aan graag de overstap te maken, dan kun je dat als club zelden tegenhouden. Wel is het zo dat FC Groningen er in het geval van een doorlopende verbintenis óók beter van moet worden. Dat kan als er een goede, nette transfervergoeding tegenover staat. Aan die voorwaarde is voldaan. Wij zijn hierover tevreden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen